🇫🇮 Taiteilija

Versio 2Taiteilija ja valokuvaaja

Saara Alhopuro

 

Instagram / Facebook

Saara Alhopuro syntyi Turussa. Siitä lähtien hän on asunut seitsemässä eri maassa ja matkustanut lähes sadassa. Alhopuro asuu nyt Helsingissä ja työskentelee sekä Helsingissä että Turussa taiteilijana, valokuvaajana ja diplomaattina.

Alhopuro piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä vuonna 2007, kun hän työskenteli ammatikseen journalistina ja valokuvaajana. Siitä lähtien hän on esitellyt töitään useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ja osallistunut useisiin taideinstallaatioihin sekä Suomessa että ulkomailla.

Alhopurolla on valokuvaajan tutkinto Helsinki Design Schoolista.

Hän on helsinkiläisen vertaiskulttuuriyhdistys Eldis Ry:n hallituksen jäsen.

Alhopuron ympäristötaidetta on esitelty kansallisessa ja kansainvälisessä mediassa jo 20 eri kielellä. Vuonna 2018 se voitti Kosmos Festivaalin taidekilpailun ja Alhopuro kutsuttiin kutsuvierastaiteilijaksi tapahtuman kuratoituun taidegalleriaan.

Hänen muihin, ei-taiteellisiin ansioihinsa sisältyy hengenpelastusmitali, myöntäjänä silloinen Tasavallan presidentti Tarja Halonen, ”Neuvokkaasta, epäitsekkäästä ja useita ihmishenkiä pelastaneesta toiminnasta Thaimaan kriisialueilla 26.12.2004 tapahtuneen suuronnettomuuden yhteydessä.”

Saara in Oslo - photographer Sebastian Dahl
Saara Alhopuro puhumassa taiteestaan PechaKucha -illassa Oslossa, Norjassa.
Kuva: Sebastian Dahl, http://www.sebastiandahl.com